Hannover-ing

...aneb jak se nám žije v Hannoveru, potažmo ve Springe

středa 18. dubna 2012

Grůbě myšilov

Ano, ano, pan Grubby si našel novou zálibu - skok střemhlavý za myší. Zatímco jsme se v neděli hrabali na Thüster Berg, Kuba Kubikula terorizoval místní sluníčka si užívající myší komunitu. Nutno poznamenat, že v lovu nebyl úspěšný, i když jednu málem dostal, protože byla "tlustá a pomalá".

Cestou nahoru na rozhlednu jsme potkali polární výpravu důchodců, někteří účastníci těžko rozdýchávali pohled na Jirku a jeho kraťasy. Pravda, nahoře foukalo a na zpáteční cestě jsme i trochu zmokli, ale nakonec jsme se po čtyřech hodinách opět šťastně shledali s Princeznou u kostela, kde jsme ji zanechali.

Thüster Berg je součástí Dolnosaské vrchoviny a vznikl zvrásněním místního vápence, který zde vytvořil zajímavé útvary. Hlavně na začátku při stoupání od Salzhemmendorfu jsme si šutroví užili až až, navíc cesta vedla kolem bývalého lomu. Mířili jsme na na vrchol Kanstein (441 m n.m.), kde stojí rozhledna Lönsturm a kousek dál retranslační věž čili vysílač:-) Příště prozkoumáme druhou polovinu lesa.


Trasa našeho nedělního výletu je zde.








1 komentář: