Hannover-ing

...aneb jak se nám žije v Hannoveru, potažmo ve Springe

úterý 3. července 2012

Akce Kulový blesk

Naštěstí jsme se obešli bez paní Jechové, ale i tak doznal náš původní plán jistých kosmetických změn. Směr Brno jsme vyrazili už ve čtvrtek krátce po poledni tak, abychom se pohodlně dostali po sedmé večer k Jitušce a vyzvedli si tu "psí věc", děkujeme:-) Celý zápas s Portugalskem jsme prodrkotali na D1, abychom se závěrečným hvizdem zaparkovali v Krpoli. Jak se později ukázalo, ne zcela šťastně.
Uondán počtem kilometrů a pokročilou noční hodinou, řidič si nevšiml značky pátečního blokového čištění, a tak bylo následující den na programu nejen velké balení, ale i dobrodružná cesta na záchytné parkoviště. Vše však dobře dopadlo a Princezna byla vykoupena ze zajetí, a tak jsme mohli v sobotu i na Čejč i do Klobouček a ve finále v neděli po úspěšném napěchování do nekonečného auta i odjet.
Původně jsme měli klíče od nového bytu přebírat v deset dopoledne, vše bylo ale posunuto na odpoledne, takže se nejprve vyklidil starý byt a pak jsme se se stěhovací údernou jednotkou rovnou přesunuli do upršeného Springe. Kolem páté jsme pak dojatě mávali nekonečnému autíčku na šťastnou cestu domů a nám začaly vyklizovací galeje a hra "Nevíš, v které krabici je...?"
Starý byt byl v úterý vycíděn a ve středu dopoledne slavnostně předán, nová kuchyň objednána, přihlášeny pobyty, Kuba, elektrika, plyn a voda. Jako první jsme zařídili počítačové doupě, neb UŽ ve čtvrtek přifrčel technik z Telecomu a my tak můžeme vesele internetovat. Příští pondělí by měla být kuchyň, a tím pádem i připojená pračka, ale prát růčo v bývalém barelu na granule růžovým zvonem má taky svoje kouzlo.

2 komentáře: